Реал Мадрид е бил готов да взриви пазара през лятото на 2013 година, за да си осигури подписа на голямата звезда на вечния враг Барселона Лионел Меси. Това твърди авторитетното германско списание "Шпигел". 

Два месеца преди да финализира трансфера на Гарет Бейл, Реал Мадрид се е опитал да предприеме офанзива по привличането на Меси. Адвокатът на футболиста е информирал неговия баща за интереса на "белия балет", който е бил готов да извади 250 милиона евро. Толкова беше сумата, заложена в клаузата за откупуване в предишния договор на Бълхата.

Реал е възнамерявал да плаща на Меси чисто по 23 милиона евро на сезон до лятото на 2021 година и с един милион евро повече на баща му за съдействието. Така общата сума е щяла да набъбне до близо половин милиард евро.

Според вестник "Марка" мадридчани са били готови да организират тайна среща на частен самолет, на която да присъстват Лео, баща му Хорхе, бившият адвокат на футболиста, босът на Реал Флорентино Перес, адвокат на Реал и бившият спортен директор на клуба Мигел Пардеса.

Столичани дори са заявили, че ще помогнат на семейство Меси по отношение на техните данъчни проблеми с властите. Петкратният носител на Златната топка обаче нямал желание да преговаря и отказал на Реал за втори пъти в кариерата си.