Капитанът на Барселона Андрес Иниеста приветства новата покупка Филипе Коутиньо в отбора и увери, че не се плаши от конкуренцията за титулярни места.

"Аз съм отборен играч и винаги съм казвал, че ние трябва да сме най-добрите в света, а той е сред най-добрите. Коутиньо притежава голям талант и идва тук с идеята да се подобрява като футболист", коментира Иниеста.

"Не съм притеснен от мисълта за отказване или това, че ще загубя титулярното си място, това никога не е стояло на дневен ред пред мен. Аз съм на 33 години. Искам заедно да постигаме целите си. "

"Пристигането на Коутиньо не ми се е отразило по никакъв начин. Той е още един играч, още един съотборник и това, което е добро за клуба е добро за всички ни. Треньорът ще реши кой ще играе. Но аз се чувствам добре и се справям добре. Няма да има проблеми между съотборници."

"Коутиньо е един от най-добрите в света на поста си и ние търсихме точно такъв тип играч. Бърз е, талантлив и играе с двата крака. Това е правилното място за него. Цената му? Тя се определя от пазара. За нас най-важното е, че той вече е тук", добави Андрес.