Най-успелият български футболист Христо Стоичков е на посещение в Турция и предизвиква сериозен интерес сред местните медии. Бившият футболист сподели мнението си за състоянието на българския спорт и обясни защо в момента той не върви.

"Сега е страшно време за българския футбол. В цялата страна младите хора не се интересуват от футбол, от спорт. Това ни спира, отделно вече нямаме футболисти в силни отбори в Западна Европа. Никой не играе в Барселона, Валенсия, Порто, Манчестър Юнайтед", каза Стоичков.

Според него фактът, че най-добрите играчи на България се състезават в Русия, Полша и някои в Италия, не е достатъчен за сериозни постижения.

"Това не е достатъчно да имаме силен национален отбор, а моите най-добри спомени са именно с него на световното първенство в САЩ. Там сбъднах мечтата си, благодарение на това спечелих и "Златната топка", добави Стоичков, цитиран от "Дневник".

Най-добрият футболист в Европа за 1994 г. сподели и вижданията си за двама от най-добрите треньори в света в момента Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, с които беше в Барселона.

"Гуардиола беше лидер във всеки един момент. Той беше такъв от най-ранна възраст и пренесе това с годините. Разбира се има възможността да разполага с най-добрите играчи. Колкото до Моуриньо той винаги е бил като треньор в Барселона, беше много важен за сър Боби Робсън", каза още Стоичков.