Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо направи кратък анализ на бразилските легенди, които са се подвизавали преди него на стадион "Ноу Камп".

Взетият за общо 160 милиона евро с бонусите от Ливърпул техничар обърна внимание на Ромарио, Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо и Неймар. Ето какво каза той пред вестник "Спорт" за всеки един от сънародниците си.

За Ромарио: "Той винаги е бил страхотен характер и в наказателното поле беше един от най-добрите в света. Той винаги е бил идол за нас бразилците".

За Роналдо - Феномена: "В Барселона той беше вълнуващ за наблюдаване в онзи сезон. Не си спомням много, но съм гледал видео в интернет. Той беше брилянтен в Барса и не е случайно, че го наричаха Феномена".

За Ривалдо: "Той имаше толкова много качества, вкарваше много голове и имаше страхотен поглед. Беше силен и експлозивен. Написа история в Барса".

За Роналдиньо: "Той винаги е бил моят идол. Неговата история тук с клуба е специална. Без съмнение той е най-големият ми идол. Той даде много на Барса".

За Неймар: "Съотборник в националния отбор, който се справи много добре тук и спечели всичко възможно. Всеки един от тях написа история в Барса и аз се надявам да сторя същото".