Барселона - Жирона, среща от 25-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари:
Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Вермаелен, Алба, Сержи Роберто, Видал, Семедо, Дин
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Паулиньо, Коутиньо
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле
Извън групата: Йери Мина, Денис Суарес, Гомеш, Алкасер


Прогноза на Gol.bg:

Двата каталунски клуба излизат в едва втория официален мач един срещу друг, след като през есента "блаугранас" спечелиха с класически резултат с два автогола на скромния си, но изключително смел противник.

Момчетата на Пабло Мачин не страдат от липса на самочувствие, но то е подплатено с доста прилични резултати с оглед мащабите на клуба. Тимът е осми в подреждането на цели 16 точки над опасната зона и практически гарантира мястото си в елита и за следващия сезон.

В последните шест кръга Жирона загуби само веднъж, постигайки цели три победи, като едно от двете равенства дойде насред Мадрид срещу Атлетико. На чужд терен малкият каталунски отбор се държи прилично и от 12 визити е загубил само четири.

Лидерът в таблицата Барселона позагуби част от ритъма си след трудна късна победа над Алавес и два поредни хикса с Еспаньол и Хетафе у дома. В предишния кръг момчетата на Ернесто Валверде спечелиха на терена на Ейбар, но играта им не е толкова бляскава, колкото се иска на феновете.

Наставникът на домакините отново ще може да разчита на лекувалия травма Томас Вермаелен и затова сега оставя зад борда зимната покупка Йери Мина. Денис Суарес, Андре Гомеш и Пако Алакасер също не попаднаха в групата за мача.

Само един от последните 13 гола на Барселона в първенството е бил отбелязан през първото полувреме, затова можем да очакваме по-слаб старт на лидера в таблицата, който няма загуба в последните си 19 каталунски дербита. Жирона е единственият отбор в Ла Лига в момента, на който Лео Меси все още не е успял да вкара гол.


Резултат: Барселона - Жирона 4:1