Треньорът на Барселона Ернесто Валверде отказа да говори за требъл през този сезон и заяви, че е напълно възможно откъсналият се на върха с 11 точки отбор да загуби още следващия си мач.

"Ние доминирахме през първото полувреме и създадохме доста голови положения, бяхме брилянтни. През второто полувреме играхме солидно. Играчите показват, че се защитаваме и атакуваме заедно", коментира специалистът след успеха с 2:0 над Атлетик Билбао.

"Трябва да разиграем още 27 точки и ще се опитаме да спечелим всички мачове до края. Ако продължаваме по този начин, това ще ни бъде от полза за постигане на целите. Колко важни са играчите ми? Треньорът винаги се учи от своите футболисти."

"Не се страхувам от очакванията за требъл. Хората казват, че имаме голям шанс да го постигнем, но ние сме още много далеч от требъл, защото не сме спечелили нищо."

"Идеята да завършим без поражение ми харесва, но защо да говорим за това? възможно е да загубим още следващия си мач (б.р. гостуване на Севиля). Нека изчакаме и ще видим. Остатъкът от сезона е тежък", добави Валверде.