"Ще ми бъде странно да играя срещу Лео Меси". Това заяви капитанът на Барселона Андрес Иниеста по повод предстоящата контрола между два от фаворитите на световното първенство в Русия – Испания и Аржентина.

Съперниците се изправят един срещу друг на 27 март, като това ще е трета проверка помежду им с двете звезди в съставите им, показа проверка на Gol.bg. За последно подобен мач се състоя през 2010 г. и южноамериканците се наложиха с категоричното 4:1.

Тогава Меси откри резултата в 10-ата минута, точно бяха още Гонсало Игуаин (13), Карлос Тевес (34) и Серхио Агуеро (90). За иберийците се разписа Фернандо Йоренте (84).

Година по-рано Испания спечели с 2:1, а попадението за гаучосите отново беше дело на Меси (62-д). С двата гола на Чаби Алонсо (26, 86-д) обаче европейците надделяха.

За първи път Меси и Иниеста бяха противници през 2006 г., отново в контрола. "Ла Фурия" спечели с 2:1 (Шави (33), Давид Вия (64), а за латиносите точен беше Даниел Рубен Билос (35).

"Толкова сме свикнали да сме от един отбор и за това ще е странно чувство", добави Иниеста. И двамата са юноши на Барселона и до момента никога не са били съперници в официален мач.