Защитникът на Барселона Жерард Пике призна, че не спира да се гаври с играчите на Реал Мадрид заради тяхното огромно изоставане от 15 точки в първенството.

Той използва за целта специално създадена група "Ел Класико" в WhatsApp и в нея участват испанските национали на двата най-успешни клуба в Ла Лига.

"Ще ви дам малко вътрешна информация. Всички знаете, че футболистите имаме групи в WhatsApp. Имам една за приятели от детството и една за съотборниците си в Барса. Но любимата ми група ще ви изненада", започна Пике пред The Player's Tribune.

"По-рано през сезона, когато вече имахме 8-9 точки преднина пред Реал Мадрид в първенството, аз стартирах специална група, в която участват някои от испанските национали  в двата клуба. Това, което правим е да се майтапим и да говорим глупости един на друг за Барса и Реал. Групата е най-добрата, защото сме като малки деца."

"На мен ми е много весело, защото сега водим с 15 точки пред Реал. И аз съм много креативен в отговорите си. През миналия сезон, когато Реал спечели титлата, техните играчи се чувстваха много добре. И на тренировките в националния не спираха да ръсят глупости."

"Всеки път, когато ние печелехме мач през миналия сезон, те постваха голи снимки от съблекалнята, показвайки мускулите си, все едно са Скалата, слагайки емотиконки с трофеи. Този сезон е различно и снимките им са доста постни - "Три точки днес. Продължаваме да работим здраво".

"И аз им пиша в групата защо са толкова сериозни, след което им пращам две емотиконки - ридаещо човече и смеещо се човече. Дори измислих специално име на групата. Тя се казва "Поздравления", добави Пике.