Контузената звезда на ПСЖ и Бразилия Неймар призна, че е плакал в началото на своя престой в Барселона. Кариоката обаче е бил вдигнат психически от голямата звездата на каталунците Лионел Меси.

"Помня един от първите си мачове в Барселона, когато нещата не се получаваха за мен и за малко щях да се разплача. На почивката Меси дойде при мен и ми каза, че аз само трябва да бъда себе си. Да бъда този, който винаги съм бил", разкри Неймар пред телевизионното шоу Altas Horas.

"Той ми каза, че не трябва да се страхувам от това, че играя с него, Андрес Иниеста и Шави. Да видиш човечността да играч, спечелил всичко, който искрено те подкрепя, без каквато и да е суета... Това е най-хубавото нещо на света. Това е нещо, което заобичах в характера му."

"Винаги разказвам тази история на семейството и приятелите си, защото Меси ми помогна много в професионален план, но разбира се, също и в личен. Когато играеш с него, Иниеста и Шави, това те прави малко срамежлив. Но след този разговор с Лео аз излязох от черупката си, отпуснах се и показах какво мога. заиграх с увереност. И от този ден нататък, с Меси станахме големи приятели", допълни Неймар, който избяга от барса миналото лято срещу рекордните 222 милиона евро.