Виното е причината капитанът на Барселона Андрес Иниеста да избере трансфер в китайския Тянцзин Цюанцзян, пише мадридският вестник "Марка".

Както е известно, испанският национал е страстен винар и любител на този вид алкохол. Иниеста е горд собственик на 120 хектара насаждения, а основаната през 2010 година винарна се казва Bodega Iniesta.

Уебсайтът на испанската легенда е достъпен не само на английски език, но и на мандарин, който основен език в северен и южно-западен Китай.

Според някои източници трансферът на Иниеста в Китай ще му позволи да окупира огромния пазар на алкохол в страната. Спекулира се, че той ще изнесе над 2 милиона бутилки вино в страната. 

Свети Андрес иска да популяризира своя продукт зад граница и най-големият пазар в света със сигурност ще превърне виното му в една от известните марки.

За капак заплатата на футболния магьосник ще е в пъти по-висока от сегашната му в Барса. Твърди се, че Тянцзин Цюанцзян е готов да го превърна в един от най-скъпоплатените играчи в историята с 35 милиона евро на сезон. Не е зле за футболист, който навършва 34 години идния месец...