Френското списание "Франс Футбол" се извини на капитана на Барселона Андрес Иниеста, че никога не му връчи Златната топка.

Това се случи в последния брой на изданието, в който журналистът Паскал Фере официално се извини на испанския футболен магьосник, който почти сигурно отива да играе в Китай през лятото.

"Прости ни, Андрес" е заглавието на материала, а в него авторът се извинява за "аномалията". Той оценява работата на Андрес и възхвалява славната му кариера.

Все пак французинът оставя вратичка и загатва, че Иниеста може да получи най-ценния индивидуален приз във футбола, ако направи силно световно първенство.

"Иниеста е живото доказателство, че мозъкът е без съмнение най-важното оръжие, когато става дума за големи шампиони", се казва в материала.

Иниеста беше близо до спечелване на Златната топка през 2010 година. Той вкара златния гол срещу Холандия на Мондиала в ЮАР и направи Испания световен шампион за първи път в историята на страната.

В борбата за Златната топка обаче халфът остана на втора позиция, зад съотборника си Лионел Меси. Трети тогава беше Шави.