Лионел Меси ще получи почивка в днешния мач на Барселона у дома срещу Реал Сосиедад от 38-ия последен кръг от испанския шампионат. Аржентинският национал се нуждае от почивка и поради тази причина старши треньорът на шампионите Ернесто Валверде няма да го пусне като титуляр срещу баските.

Меси е включен в групата на каталунците за срещата със Сосиедад, но вероятно ще влезе в игра само за няколко минути. "Той е играл наистина много и трябва да бъде пазен от контузии. Смятаме, че в края на сезона е правилното време да му дадем заслужена почивка. Преди няколко дни игра 15 минути в Южна Африка заради договорни отношения", коментира Валверде пред медиите.

Преди четири дни "синьо-червените" гостуваха на Мамелъди Съндаунс в Йоханесбург за приятелски мач по случай празненствата в чест на един век от рождението на бившия президент Нелсън Мандела.

Меси игра в общо 53 мача и вкара 34 попадения с екипа на Барса през завършващата съвсем скоро кампания. Каталунците спечелиха титлата и купата на Испания.