Бока Хуниорс може да се яви на приятелския мач с Барселона за купата "Жоан Гампер" на 15 август с идеята да отмъкне защитника Йери Мина.

Според специалиста по трансфери Джанлука Ди Марцио аржентинският гранд е готов да плати пет милиона евро, за да вземе колумбийския национал под наем за един сезон, с опция за закупуване на стойност 10 милиона евро.

Както е известно, Мина публично изрази своето недоволство от малкото игрови минути, които получи на стадион "Ноу Камп" през пролетта.

Според медиите в Испания авторът на три гола за родината си на Мондиал 2018 е ядосал шефовете си в Барселона, които не останали доволни от факта, че той е започнал да говори след силното първенство, което изигра.

Привличането на Клемен Ленгле означава, че Барса почти сигурно ще се раздели с един централен защитник. Доскоро се смяташе, че това ще бъде Томас Вермаелен заради честите травми, които той получава. Твърде вероятно е обаче белгиецът да бъде оставен и вместо него да бъде разкаран непокорния Йери.

Вермаелен има договор само за още един сезон и ще навърши 33 години през ноември. Той обаче не заема квота за играч извън Европесйкия съюз, а освен това е предпочитана резерва от треньора Ернесто Валверде.