Суперзвездата на Барселона Лионел Меси напуска временно националния отбор, съобщиха испанските медии, позовавайки се на източници от южноамериканската страна. 

Гаучосите се провалиха на световното първенство, където много трудно преодоляха предварителната група преди да отпаднат на 1/8финала от Франция, а Меси е преживял много тежко случилото се. 

Треньорът Хорхе Сампаоли си тръгна след провала, а дошлият  временно на поста след него – Скалони, така и не е успял да убеди Меси да остане, въпреки разговорите между двамата. Смята се, че футболистът иска внимателно да премисли нещата преди да вземе окончателното си решение. 

В резултат Лео няма да вземе участие в контролите срещу Гватемала и Колумбия през септември, както и в дербито срещу Бразилия през октомври. На този етап не е ясно кога и дали изобщо ще се завърне в състава. 

Меси има до момента 128 мача и 65 гола за Аржентина, като това няма да бъде първото му оттегляне. През 2016-а след загубата във финала на Копа Америка, той обяви, че приключва с отбора, но след кампания в родината му от страна на феновете, реши да се върне само месец и половина по-късно.