Крайният бранител на Барселона Жорди Алба проговори за решението на националния селекционер Луис Енрике да го остави извън състава на Испания.

Отношенията между двамата се развалиха по време на третия сезон на Лучо начело на каталунците, когато бекът често оставаше на резервната скамейка заради опитите на специалиста да играе с трима централни защитници и наситена халфова линия.

"Разбира се, че бих искал да бъда в националния отбор, но това зависи от селекционера. Аз трябва да уважавам решението му", коментира Алба, който записа две асистенции и после вкара последния гол при вчерашната победа на Барса с 8:2 над новака Уеска.

"Не очаквах да бъда изваден от състава, но и не очаквах да играя на европейското през 2012 година, когато бях във Валенсия. Не зависи от мен дали ще ме викат или не. Нямам проблеми с никого на професионално ниво."

"Това е решение на Луис Енрике, но аз нямам представа защо не съм получил повиквателна. Уважавам решението му. Ще видим какво ще се случи занапред", добави бекът, който отрече, че е празнувал гола си вчера с ръце на очите именно заради Енрике.