Лидерът в Ла Лига Барселона започна убедително новия сезон и окупира не само върха на таблицата в Испания, но и своята група в Шампионската лига

В кухнята на "блаугранас" обаче е прекалено горещо, напук на идилията, която се вижда на терена, гръмна мадридският вестник "Марка".

Един от първите знаци е свързан с положението на треньора Ернесто Валверде, чийто договор изтича в края на сезона, но към момента няма индикации, че ще бъде удължен. Това поражда доста спекулации в Каталуния.

Една от причините е в недоволството на шефовете на клуба заради отпадането от Рома на четвъртфиналите в Шампионската лига през миналия сезон. Според управата вината за провала е на Валверде. Още тогава президентът Хосеп Мария Бартомеу намекна, че специалистът е изпуснал юздите в Рим.

Друг момент от разногласията между шефовете и Дон Ернесто е свързана с трансферната политика. Валверде настояваше за привличането на още един класен бранител, но не получи такъв.

Бразилецът Паулиньо пък беше продаден против волята му. Треньорът не искаше и Малком, но управата плати 41 милиона евро на Бордо за нападателя, за да натрие носовете на "вълците" от Рим.

Напрежението се повиши и от освобождаването на спортния директор Роберт Фернандес, който е приятел с Валверде и доведе наставника на "Ноу Камп" миналата година. 

Все пак се уточнява, че макар да няма подкрепата на босовете, Валверде се ползва с огромното уважение на играчите си, като специално тарторът Лео Меси публично е заставал зад него на няколко пъти.