Сравненията между петкратните носители на Златната топка Лионел Меси и Кристиано Роналдо никога няма да спрат, докато двамата продължават да ни изумяват.

Статистиците наблягат основно на головете, асистенциите, хеттриците, спечелените трофеи и завоюваните индивидуални отличия.

След мачовете в Шампионската лига тази седмица обаче изплува още едно сравнение - кой от двамата е по-коректен играч. Кристиано Роналдо беше изгонен при гостуването на Ювентус във Валенсия и напусна със сълзи на очи, докато Бълхата изригна с рекорден осми хеттрик в ШЛ срещу ПСВ.

Статистиката показва, че за Кристиано това беше 11-и червен картон в кариерата. Четири от тях са с екипа на Манчестър Юнайтед и шест с фланелката на Реал Мадрид. Той прави "сефтето" през 2004 година срещу Астън Вила, два пъти е гонен срещу Манчестър Сити. 

На испанска земя е потеглял рано-рано към душовете в двубоите срещи Алмерия, Малага, Атлетико Мадрид, Атлетик Билбао, Кордоба и Барселона. Червеният картон на Роналдо с екипа на Юве беше неговият първи в евротурнирите. 

В същото време Меси никога не е получавал червен картон с екипа на Барса. Той беше изгонен при дебюта си за националния отбор на Аржентина през 2005 година и след това поведението му често наподобява това на херувимче...