Треньорът на Барселона Ернесто Валверде защити централният бранител на тима Клеман Ленгле, който беше изгонен с доста пресилен червен картон още в 35-ата минута при вчерашното равенство с 2:2 с Жирона на "Ноу Камп".

Дори използването на видеотехнологията за повторения VAR не промени мнението на арбитъра Хесус Манзано, който видя удара с лакът на Ленгле, но не и нарушението на Пере Понс срещу него секунда по-рано.

"Червеният картон предреши развоя на мача, а ние имахме и нещастието да получим изравнителен гол точно преди почивката. Изгонването на Клеман промени много неща. Не успяхме да се върнем в мача и да победим", коментира Валверде.

"Не съм гледал повторение на ситуацията. Изглежда, че Ленгле го удари с лакът. Но това навярно ще е първият червен картон, при който потърпевшият се извинява на изгонения играч, както се случи с Понс и Клеман."

"Справедливо беше използвана системата VAR, но аз все пак оставам с усещането, че няма червен картон. Възможно е да има контакт, но в никакъв случай това не беше агресивно действие. Това е фаул на Понс срещу Ленгле", добави специалистът.