Треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че за него №1 си остава Лионел Меси, въпреки, че наградата на ФИФА отиде у халфа на Реал - Лука Модрич. Специалистът говори и за днешното гостуване на последния в Ла Лига - Леганес. Барса се издъни срещу Жирона на свой терен преди дни - 2:2. Сега няма право на нова грешна стъпка.

"Всеки отбор от Ла Лига може да те изненада. Леганес е различен, когато играе на свой терен. Очаквам да действат на контраатаки срещу нас. Имат само една спечелена точка от началото на сезона, но за мен са добър отбор".

"Ротации в атаката ни? Не мисля за това на този етап. Дали Алба ще почива? Вижте, имаме много сгъстена програма, предстоят доста дербита. Не само Алба ще почива. На неговия пост играе Миранда, който ще получи шанс за изява."

"Всеки има своята гледна точка за това кой е №1 в света. Избрали са Модрич. Аз казах моята гледна точка и стоя зад думите си. За мен най-добър е Меси. Срещу Леганес Барселона трябва да победи и това е задължително. Ще играят тези, които смятам, че ще помогнат за победата".

"Разбрах за контузията на Иско. Ще пропусне ли Класикото с нас? Надявам се да се завърне на терена възможно най-скоро", каза Валверде, цитиран от Новспорт.