Новото попълнение на Барселона Артуро Видал не се чувства щастлив на стадион "Ноу Камп", след като напусна Байерн Мюнхен през лятото, анализира каталунският вестник "Спорт".

Чилиецът не започна кампанията по очаквания от него начин и към момента няма почти никаква роля в новия си тим. Той публикува гневно послание в социалните мрежи след важната победа над Тотнъм снощи и демонстрира своето недоволство.

Крал Артур(о) определено не е в своето царство. Той беше убеден от каталунците, че ще играе редовно, преди да подпише. След трансфера от Байерн обаче нещата не се развиха по желание от него начин.

Видал беше наясно, че срещу Тотнъм системата на игра на Ернесто Валверде ще се смени на 4-4-2, което практически означаваше, че Артуро ще играе. Опорният халф дори е уверил свои приятели, че ще бъде сред титулярите.

Нищо подобно. Валверде пусна в игра друг нов - бразилеца Артур. Именно в това се крие и гневът на чилиеца при публикацията му. Биткаджията е получил обещание през лятото, че ще бъде важна част от проекта на стадион "Ноу Камп" и затова той е отказал офертата на Интер.

Другите проблеми на Видал са свързани с физическото му състояние. Той не крие, че все още изпитва дискомфорт в коляното, но въпреки това е готов да се хвърли във всеки мач. Но рядко получава шансове. 

Още нещо - на него му е било обещано, че ще бъде държан свеж основно за мачовете в Шампионската лига. Ситуацията обаче е следната: вчера той влезе като резерва в 87-ата минута, а при боя с 4:0 над ПСВ Валверде го пусна в игра в 85-ата минута...

Артуро не е издържал и вече е информирал треньорския екип и агента си за това как се чувства. Видал е готов да се бори за титулярно място, но вече започва да губи търпение и негов трансфер още през зимата изобщо не изглежда невъзможен.