Испанският шампион Барселона се намира в най-тежката си криза от 2,5 години.

Каталунците са в негативна серия от 4 поредни мача без победа в Ла Лига. Лео Меси и компания не успяха да надделеят последователно над Жирона (2:2), Леганес (1:2), Атлетик Билбао (1:1) и снощното равенство 1:1 с Валенсия на "Местая".

За последно Барса изпадна в подобна ситуация през пролетта на 2016 г. Тогава отборът направи 1 равенство – 2:2 с Виляреал, и загуби на 3 пъти (1:2 от Реал Мадрид, 0:1 от Реал Сосиедад и 1:2 от Валенсия).

В края на сезона обаче Барселона вдигна шампионската титла, след като завърши с точка повече от "белия балет" и на три пред Атлетико Мадрид. И това е лек повод за оптимизъм на "Камп Ноу", въпреки че сега Севиля излезе лидер.

"Не се ядосвам. Влязохме в мача с правилната нагласа, но допуснахме бърз гол, който вдъхнови Валенсия. В крайна сметка мачът завърши наравно", заяви треньорът Ернесто Валверде. "Да, резултатът оставя горчив привкус, но е трудно, когато имаш двубои през няколко дни и съперникът се защитава дълбоко", добави специалистът.

Валверде не пропусна да се изкаже ласкаво за Лео Меси, който вкара фантастичен гол на "Местая". Петкратният носител на Златната топка се разписа с удар извън наказателното поле. За последните 10 години това е негово попадение №57 с изстрел от дистанция, което е най-доброто постижение в Топ 5 на европейските първенства.

Подаването дойде от Луис Суарес, за когото това беше асистенция №27 към аржентинския гений. По този начин уругвайският стрелец изпревари Дани Алвеш (26) по най-много голови пасове към Меси.