Испанският шампион Барселона поднови партньорството си с един от спонсорите си – банката Samba. Компанията е базирана в Саудитска Арабия и е една от най-големите финансови структури в Близкия изток.

Договорът между Барселона и Samba беше удължен до 2023 година, а партньорството между двете страни започна през 2013 година, припомня "Дневник".

Част от партньорството със Samba е серията специални кредитни карти на Барселона, които предлага на своите клиенти. Освен това благодарение на връзките си с банката каталунците имат още няколко сделки с компании от Саудитска Арабия.

"Клубът продължава да си партнира със спонсори, които споделят ценностите на Барселона, обявиха от клуба.

Samba е един от 43-те спонсора, с които Барселона има договор в момента. Каталунците са един от двата клуба в света, които получават над 200 милиона евро на година от партньорите си. Барселона е с 261 милиона евро, а пред тима е единствено Манчестър Юнайтед с 269.

През миналия сезон каталунците имаха приходи от 914 милиона евро, което беше със 17 повече от прогнозираните. Ръстът на приходите беше много висок от реализираните само година по-рано 708 милиона евро. Очакванията са този сезон Барселона"да има рекордни приходи.

Каталунците прогнозират приходни средства на стойност 960 милиона евро (1.1 милиарда долара).