Защитникът на Барселона Самуел Юмтити регистрира известно подобрение по отношение на болките в лявото коляно, които го извадиха от игра за последните мачове, но въпреки това ще пропусне още няколко мача на каталунците. 

Днес испанските медии съобщиха, че французинът е минал тестове в местна болница и лекарите са препоръчали да не се връща на терена, така че той ще пропусне важните двубои срещу Севиля, Интер и Реал Мадрид до края на месеца. 

Юмтити има възпаление на менискуса, което ще продължи да бъде лекувано консервативно в стремежа да се избегне операция. На този етап той се чувства по-добре, но това не е достатъчно, за да се завърне в игра. 

Ако в следващите дни подобрението му продължи в Барса се надяват, че ще могат да го използват в началото на ноември. Възможността да се наложи операция обаче, също остава съвсем реална, което не е добра новина, тъй като тогава Юмтити ще отсъства още доста време. 

След поредната травма на Томас Вермаелен Ернесто Валверде ще може да разчита само на Жерард Пике и Клеман Ленгле в центъра на отбраната си и ще се надява някой от тях да не се контузи.