"Вземи топката, подай топката" – документален филм за ерата на Пеп Гуардиола начело на Барселона ще вдигне завесата за работата на мениджъра в родния му клуб. Каталунецът беше треньор на отбора между 2008 и 2012 г., като в този период съставът спечели 14 отличия.

В документалния филм са включени разкази на Лионел Меси, Шави, Андрес Иниеста, Жерар Пике, Тиери Анри, Карлес Пуйол и още много футболисти. Участват още Фабио Капело, помощникът на Йохан Кройф – Карлес Решак, бившият президент на клуба Жоан Лапорта и личният асистент и най-добър приятел на Гуардиола Манел Естиарте.

Звездите на Барселона ще споделят неразказани истории за враждата между Гуардиола и Жозе Моуриньо, важността на Йохан Кройф за визията на каталунеца, както и за емоционалната битка на Ерик Абидал с рака.

Филмът ще бъде показан в кината на 9 ноември, като се разпространява от компанията OurScreen, пише "Дневник". От 12 ноември "Вземи топката, подай топката" ще бъде достъпен и за сваляне от онлайн платформите срещу заплащане.

Наскоро компанията "Амазон" излъчи документална поредица за шампионския сезон на Манчестър Сити, който беше воден от Гуардиола.