Испанският шампион Барселона разкри плановете си за реконструкция на стадиона си "Ноу Камп". Това се случи на годишната среща на борда на директорите. Каталунците от години обсъждат модернизирането на легендарното съоръжение, а това ще стане посредством проекта Espai Barca.

След модернизацията "Ноу Камп" ще трябва да има 105 хиляди места вместо досегашния капацитет от 99 хиляди души. Освен това ще се изгради козирка върху всички сектори, а не както е в момента едва една четвърт от местата да са покрити.

Строителните дейности могат да започнат след края на настоящия сезон и да продължат три години. Това обаче няма да влияе на отбора, който ще може да играе домакинските си мачове на "Ноу Камп", докато трае реконструкцията.

Новият вид на стадиона трябва да бъде готов през 2022 г., а цената е около 360 милиона евро. Освен това Барселона ще построи и стадион "Йохан Кройф" в чест на легендарния футболист и треньор на клуба. На него ще играят мачовете си юношите и футболистите от втория отбор, отбелязва "Дневник". Стадион "Йохан Кройф" ще бъде в пределите на комплекса "Жоан Гампер". Той ще бъде открит през 2019 г.

Освен представянето на проектите президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отчете положителните резултати на клуба. "По средата на моя мандат Барселона е по-силен, стабилен и грижещ се от всякога. Целта е занапред да продължаваме да се движим във възходяща линия и да сме все по-иновативни".