Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори за предстоящото утре Ел Класико пред бившия си съотборник в незабравимия Дрийм тим на Йохан Кройф на стадион "Ноу Камп" Христо Стоичков.

Ицо акцентира на отсъствието на Кристиано Роналдо и Лионел Меси от дербито, като последният между Барса и Реал без двамата да липсват едновременно е от сезон 2008/2009.

"Христо, в такъв мач няма фаворит. И двата отбора са достатъчно силни, за да победят. Барса обаче играе у дома, а това винаги е от значение", каза Гуардиола, който стана най-успешният треньор в историята на каталунците за периода от 2008 до 2012 година.

"Лео Меси ще липсва на Барселона, а отборът вече показа, че може да победи и без него (б.р. 2:0 срещу Интер). Реал също може да се справи без Роналдо, но определено страда повече от липсата му."

"И тук не става дума само за тези 50-60 гола, които вкарва на сезон, но и асистенциите, както и присъствието във важни моменти. Смятам, че към момента Кристианое незаменим за Реал", поясни Гуардиола.