Барселона успя да подпечата мястото си на елиминациите на Шампионската лига този сезон при равенството 1:1 с Интер, но нападателят на тима Луис Суарес продължава да страда.

Изригналият с хеттрик при победата с 5:1 над Реал Мадрид уругваец се представя великолепно в Ла Лига, вкарвайки и важни два гола за драматичния обрат с 3:2 над Райо Валекано миналия уикенд.

И докато ниже гол след гол по испанските терени, Суарес изпитва сериозни трудности при гостуванията на Барса в Шампионската лига. Статистиката показва, че той няма гол навън в ШЛ от 1418 минути.

За последно Луис вкара при гостуване в турнира на богатите през септември 2015 година срещу Рома, като контрастът в показателите му е направо плашещ. В момента Суарес е лидер сред най-добрите реализатори в Ла Лига с девет попадения. 

Срещу Интер той отправи девет удара, без да преодолее Самир Ханданович. Така Луис изравни легендата на Барса Роналдиньо за най-много на брой удари без вкаран гол в мач от ШЛ. Кариоката го стори на финала срещу Арсенал през 2006 година.