Присъствието на Лионел Меси в състава на Барселона пречи на Луис Суарес през този сезон, показва интересна статистика на каталунския вестник "Спорт".

Уругваецът не крие своето възхищение към Лео, като двамата винаги са действали без егоизъм на терена и дори предпочитат да си подават един на друг, отколкото да вкарват.

Двамата са семейни приятели и силната им връзка извън терените засилва ефекта на плодотворното им сътрудничество в мачовете на "блаугранас".

През настоящата кампания обаче Суарес бележи гол на всеки 5 часа и половина, когато Бълхата е до него. При отсъствието на Меси Луис се превръща в истинска голова машина и вкарва на всеки 82 минути.

Бруталната разлика в показателите на централния нападател започва да притеснява феновете на Барселона, които нямат обяснение на какво се дължи всичко това.

За сравнение в отсъствието на контузения до скоро аржентинец Суарес пое отговорността в Ел Класико и съсипа Реал Мадрид с хеттрик за гръмкото 5:1. После той вкара два важни гола и за късната победа с 3:2 над Райо Валекано, като през първата част разтресе и гредата с фамозно изпълнение от двайсетина метра. 

Лео се завърна срещу Бетис и Луис не само не се разписа, но Барса допусна шокиращо поражение с 3:4 на "Ноу Камп". След два гола на Меси и бледа игра на Канибала...