От Барселона вече са влезли в контакт с представителите на Жорди Алба в стремежа да започнат разговори за удължаване на договора на защитника, съобщават местните издания „Спорт“ и „Ел Мундо Депортиво“. 

Футболистът е обвързан с каталунците до лятото на 2020-а година, но приоритет за ръководството е той да остане за още няколко сезона, като естествено получи и увеличение на заплатата си. 

Вчера спортният директор Пеп Сегура е започнал операцията, като е разговарял по телефона с агента на играча Висенте Форес, за да му съобщи желанието на ФК Барселона да удължи договора на Жорди. Двамата са се разбрали да се видят съвсем скоро, като е възможно това да се случи още другата седмица. 

От испанския шампион искат бързо да постигнат споразумение и да си гарантират бъдещето на левия бранител, към когото се смята, че има интерес от Англия и Италия. Алба е считан за ключова част от отбора и една от най-важните фигури предвид отличното разбирателство между него и Лео Меси. 

Той пристигна на „Камп  Ноу%“ през 2012-а и оттогова записа 263 участия за каталунците, в които вкара 14 гола и спечели 13 отличия.