Арсенал е готов да подаде ръка на младия френски нападател Усман Дембеле, който е пред угрозата да не помирише в скоро време терен заради издънките си извън терена в Барселона, твърди каталунското издание "Спорт".

Талантливият стрелец е определян за един от най-перспективните футболисти в света и за него бяха платени луди пари на Борусия (Дортмунд), но самият футболист е закъснял за тренировка и не си е вдигал телефона, а това не му е за първи път в кариерата му, и в крайна сметка бе порицан от съотборници и ръководители на своя тим.

Така на практика с оглед на липсата на всякаква дисциплина в поведението му той е пред продажба или отдаване под наем, а Арсенал го иска на всяка цена в редиците си и Унай Емери е сигурен, че ще успее да го превъзпита.

Барса плати над 100 милиона евро за Дембеле през миналата година, когато го привлече от Борусия (Дортмунд), и ако го продаде ще иска поне да си върне голяма част от парите, но като цяло цената на младока поспадна доста с оглед на неговите колебливи изяви.

Арсенал имаше интерес към него още преди той да акостира на "Ноу Камп".