ПСВ Айндховен - Барселона, двубой от Група B на Шампионската лига, стадион: "Филипс", начало: 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона:

Прогноза на Gol.bg:

ПСВ не проявява милост в холандската Ередевизие и еднолично оглавява класирането с 39 точки, на 5 разстояние от преследвача Аякс. В последния си мач от първенството тимът от Айндховен писа тройка на Хееренвеен. 

Това бе и 13-а поредна победа за ПСВ в Ередивизие, което на пръв поглед изглежда доста респектиращо за отбора на Барселона, който напоследък показва доста колебливи изяви.

В последния кръг на испанското първенство тимът завърши наравно 1:1 с Атлетико Мадрид, от което се възползва Севиля, който до някаква степен изненадващо, оглави класирането. 

Испанският гранд ще се опита с минимум усилия да спечели първото място, тъй като в Ла Лига предстои жестока борба за нова титла на каталунците, което изглежда, че тази година ще бъде доста трудно. 

Най-скъпият футболист в историята на Барселона Филипе Коутиньо е възстановен от контузията си и попадна в групата за предстоящия мач. Бразилецът получи контузия в двубоя с Интер и пропусна последните три седмици. Иван Ракитич също отново е на разположение на треньора Ернесто Валверде.

Проблемите за специалиста обаче са доста, като към контузиите на Томас Вермален и Сержи Сампер се присъединиха тези на Рафиня Алкантара, Сержи Роберто, Луис Суарес, Яспер Силесен и Артур.

Прогноза: ПСВ - Барселона 1:1