Двете суперзвезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо ще ближат заедно раните си, след като 10-годишната им доминация по отношение на Златната топка приключи.

Според мадридския вестник AS аржентинецът и португалецът ще гледат заедно във ВИП-ложата на стадион "Сантяго Бернабеу" в неделя финала на Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и Ривър Плейт.

Както е известно, Роналдо остана втори в борбата за Златната топка, която отиде в ръцете на Лука Модрич. Меси пък дори завърши пети.

Петкратните носители на най-ценния индивидуален приз са били сериозно ухажвани от босовете на южноамериканската федерация, испанската федерация и Реал Мадрид, за да се съгласят да бъдат специални гости на зрелищния реванш между аржентинските клубове.

Интересното е, че испанската федерация е получила молби от стотици треньори от целия свят, желаещи да присъстват на зрелището. Това пък доведе до блокиране на системата, обработваща заявките.

И двамата асове на световния футбол нямат професионални ангажименти в неделя. Меси играе в събота за Барса срещу градския съперник Еспаньол, а ден по-рано Кристиано излиза с екипа на Ювентус срещу Интер.

Вторият финален мач между Бока и Ривър ще се проведе в Мадрид на 9 декември. Първата среща между двата отбора завърши наравно 2:2. Реваншът, който трябваше да се играе на стадион "Монументал" преди повече от една седмица, беше отложен заради атака срещу клубния автобус на Бока Хуниорс.