Барселона се класира с лекота за третия кръг на турнира за Купата на краля, след като спечели без проблеми реванша срещу Леонеса с 4:1. Така тимът продължава напред в турнира след общ резултат от двата мача 5:1 в своя полза. 

В този мач Ернесто Валверде заложи на играчи, които не получават шанс в първенството и Шампионската лига, и те в крайна сметка оправдаха доверието му.

Звездите като Луис Суарес, Жерард Пике, Лео Меси и Коутиньо, както и други основни футболисти, получиха заслужена почивка.

Мунир откри резултата в 18-ата минута, а девет минути след това и Денис Суарес успя да запише името си сред голмайсторите.

Минута преди почивката Малком вкара за класическия резултат. За гостите Сене вкара почетен гол в 54-ата минута, а Денис Суарес с второто си попадение в мача, в 70-ата минута, оформи крайния резултат.


Съвсем резонно срещата започна с домакински натиск и още в 4-ата минута Ракитич пробва удар от 20 метра, който обаче премина над напречната греда.

Две минути след това Мунир бе близо да открие, но от удобна позиция не успя да нацели вратата.

В 18-ата минута Мунир все пак даде аванс на домакините, след като Ракитич го намери с хубав пас в наказателното поле, а след това стрелецът с прекрасен удар около точката на дузпата даде аванс на отбора си.

Домакините бързо вкараха и второ попадение, което бе дело на Денис Суарес, който също получи асистенция от Ракитич. Вторият гол падна в 27-ата минута.

Трансферната цел на Челси се доближи до границата на наказателното поле и с коварен удар прати топката в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Минути след това и Ракитич можеше да се разпише, но стражът на противниковия тим направи добро спасяване.

В 44-ата минута Малком се разписа за класическия резултат, след като засече с глава прекрасно центриране на точката, на дузпата.

Второто полувреме започна добре за гостите и в 54-ата минута Сене се възползва от нескопосана изява на Силесен, който изби неразчетено една топка и в крайна сметка, след като бе намерен непокрит пред границата на малкото наказателно поле вкара топката в опразнената врата.

В следващите минути Барселона владееше инициативата, но в крайна сметка темпото поспадна с оглед на липсата на каквато и да е интрига.

В 70-ата минута Пуис намери Денис Суарес и последният от близка дистанция прокара топката между краката на вратаря, а до самия край нямаше повече голове.

БАРСЕЛОНА – ЛЕОНЕСА 4:1
1:0 Мунир 18
2:0 Денис Суарес 27
3:0 Малком 44
3:1 Сене 54
4:1 Денис Суарес 70

БАРСЕЛОНА: Силесен, Вермаелен, Семедо (63 - Ленгле), Брандарис, Ракитич (46 - С. Бускетс), Денис Суарес, Алена, Ориол Бускетс (57 - Пуиг), Мунир, Малком

ЛЕОНЕСА: Палатси, Албисуа, Алонсо, Родригес, Диас, Ромеро, Йерай, Сене, Мансе (60 - Гонзалес), Ортис, Бернал