Класирането на Лионел Меси на пето място в анкетата за Златната топка е абсурдно, твърди треньорът на Барселона Ернесто Валверде. 

Специалистът не е съгласен с крайното подреждане, което определи Лука Модрич за победител. Най-ценното индивидуално отличие се връчва от "Франс футбол" след гласуване от 180 журналисти.

Модрич прекъсна доминацията на Меси и Кристиано Роналдо. Двамата триумфираха по пет пъти и неизменно един от тях ставаше №1 от 2008 г. Хърватинът стана първият футболист в историята, спечелил в една година Златната топка, наградата за най-добър на световното, приза на УЕФА, както и наградата The Best на ФИФА. Меси пък е извън топ 3 за пръв път от 2006 г.

"Барселона поздравява Модрич за спечелването на Златната топка, но Меси да бъде едва пети е пълен абсурд", каза Валверде на пресконференция преди мача за Купата на Испания срещу Културал Леонеса.

"Няма да влизам в повече дискусии за анкетата, това е всичко, което исках да кажа по темата", добави Валверде, цитиран от "Дневник". Меси спечели за рекорден пети път Златната обувка, като беше водещ реализатор на Европа през сезон 2017-18 с 34 гола. Той помогна на каталунците да спечелят титлата в Ла Лига и Купата на краля.

Само през календарната 2018 година Меси има 50 мача, 45 гола и 23 асистенции. В крайното класиране за Златната топка той събра 280 точки.