Звездата на Барселона Лионел Меси е кралят на преките свободни удари. Той го доказа и в събота, когато препарира Еспаньол на два пъти с изстрели извън наказателното поле, преодолявайки с лекота стената и вратаря на съперника.

Статистиката показва, че за последните четири години Бълхата има повече вкарани голове от преки свободни удари от всички отбори на Стария континент. Пред него разбира се е Барса, която всъщност той носи на гърба си...

За въпросния период от време Меси има 17 попадения от преки свободни удари, а каталунците са общо с 21 попадения на върха в класацията. 

Само Ювентус може да се мери с Лео, защото "старата госпожа" също е със 17 гола от фаул. Следват Лион и Рома с по 13 попадения, ПСЖ с 12 и три тима с по 11 гола - Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Монако.

Интересното е, че двата гола на Меси срещу Еспаньол са исторически за него, защото до момента той не беше вкарвал два пъти от преки свободни удари в един мач в Ла Лига. За последно играч на Барса беше правил подобно нещо през 2007 година, когато Роналдиньо избухна срещу Бетис.