Нападателят на Барселона Усман Дембеле ще трябва да плати над 100 000 евро глоба заради гафа, който направи в неделя, когато закъсня с 2 часа за тренировката на отбора. 

Предишната вечер той вкара страхотен гол при успеха над Еспаньол с 4:0 в градското дерби, след което обаче развали добрите впечатления със сериозната издънка. 

Според вестник „АС“ финансовата санкция ще бъде изключително сериозна, макар че няма да бъде обявена официално, тъй като това не е първият случай, в който французинът прави подобна изцепка. 

Вчера треньорът Ернесто Валверде включи Дембеле в групата за мача с Тотнъм като обяви, че ако остави нападателя извън игра за наказание, всъщност ще навреди на отбора заради отличната форма, в която се намира Усман. 

Интересното е, че вчера Дембеле се е появил на тренировката на Барса около час по-рано и въпреки че станал обект на подигравки от съотборниците си, те били добронамерени, така че и самият той приел нещата доколкото може от веселата им страна. Разбира се глобата със сигурност не го радва, но след като е допуснал грешка, ще трябва да я приеме.