Барселона – Тотнъм, мач от Група B на Шампионската лига, стадион „Ноу Камп“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона вече си осигури първото място в Група В на турнира, но въпреки това ще играе за честта си срещу Тотнъм. Англичаните пък в момента са на второ място в класирането и ще хвърлят по едно око на двубоя в Милано, където Интер посреща ПСВ Айндховен.

За „шпорите“ ще бъде достатъчно да продължат на осминафиналите в турнира, стига да повторят резултата на Интер от мача с ПСВ. Добра новина за англичаните е, че Луис Суарес най-вероятно няма да играе в срещата, тъй като треньорът на Барса Ернесто Валверде не иска да рискува с участието му.

„Очевидно е, че това ще бъде голяма липса за Барселона. Той, заедно с Хари Кейн, са двама от най-добрите нападатели в света. Жалко, че няма да играе, защото Суарес се доказа в толкова много първенства, включително в Англия“, заяви мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино.

Аржентинецът няма да може да разчита на Кийрън Трипиър и Серж Орие, които останаха в Лондон поради контузии. Възможно е на десния фланг на защитата да бъде поставен Ерик Дайер, а друг вариант е Почетино да играе с формация с трима в защита. Ерик Ламела е възстановен от контузия в бедрото и също е готов за игра.

Наставникът на каталунците отказа да разкрие дали ще пусне в игра Лионел Меси. Под въпрос за Барса е Усман Дембеле, който редува много силни игри със слаба дисциплина.

СТАТИСТИКА

Тотнъм никога не е губил мач от 6-тия кръг на груповата фаза в Шампионската лига – 2 победи и 1 равенство.

Барселона спечели своята група в Шампионската лига за 12-та поредна година

Барселона няма загуба в последните си 28 домакински мача в турнира (26 победи и 2 равенства). В тази серия каталунците вкараха 87 гола и допуснаха 13, като никога повече от един на мач.

Тотнъм няма победа в гостуване в Шампионската лига този сезон (1 загуба и 1 равенство)

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн вкара 7 гола в 7-те си гостувания в Шампионската лига.

Резултат: 2:1