Крилото Усман Дембеле трябва да подобри работната си етика и да се фокусира върху това да бъде професионалист, дори и да иска да напусне испанското първенство, заяви бившият футболист на Барселона - Ривалдо. 

"Ситуацията с Усман Дембеле е дразнеща, защото вече е показал колко добър футболист е и колко важен може да бъде за отбора. Той просто трябва да бъде професионалист и да спре да закъснява за тренировки. Това не е правилното отношение към футболния процес за играч, който евентуално се опитва да напусне Барселона. Странно е да чуеш, че някой опитва да напусне голям клуб по този начин", заяви Ривалдо.

"Ако иска да напусне, той трябва да се погрижи за собствената си стойност. Тоест, да играе добре, да не пропуска тренировки и съответно да възстанови имиджа си на професионалист. Това ще предизвика интереса на други клубове. Ако не се промени, той ще навреди повече на себе си, отколкото на клуба", продължи легендарният бразилец.

Ривалдо засегна и предстоящия мач с Тотнъм: "Барса вече е в плейофите и ще ротира състава, така че 'шпорите' имат шанс за изненада. На този стадион обаче няма да бъде лесно".