Втората най-скъпа покупка на Барселона Осман Дембеле ще бъде глобен с цели 200 000 евро заради изцепките си напоследък по отношение на работния процес, твърдят "Марка", Cadena Cope и "Спорт".

Намиращият се във великолепна спортна форма французин вкарва гол след гол, почти всеки от които е изключително зрелищен. Той обаче страда от проблеми с дисциплината и вече на няколко пъти му се случи да закъснее за тренировките на отбора.

Миналата неделя го направи с цели два часа и подигравките в съблекалнята не закъсняха. Преди няколко седмици пък пропусна тренировка заради болки в корема, без да информира клуба. Осман не можеше да бъде открит час и половина, предизвиквайки паника сред шефовете.

Именно отличната форма на 21-годишния французин го държи "над повърхността" и той получава подкрепата на треньора Ернесто Валверде. Дембеле вече се извини за гафовете си и обеща пред всички футболисти и треньори, че това няма да се повтори.

Солената финансова санкция също може да подейства като стимул, защото сумата не е малка дори за толкова млад милионер като него. 

"Той е важен за нас. Всеки може да допусне грешки. Никой не е имал проблеми с Дембеле в съблекалнята. Той играе силно и ще става още по-добър. Ние сме щастливи с него", увери бекът Жорди Алба.

Видимо французинът се ползва с подкрепата на тартора Лионел Меси. Езикът на тялото на Бълхата по време на мачовете говори, че той изпитва удоволствие от играта с Дембеле. А позицията на Лео на стадион "Ноу Камп" като че ли има най-голяма тежест...