Два от английските грандове - Арсенал и Ливърпул, със сигурност ще бъдат разочаровани да научат, че Барселона има оферта от 58 милиона паунда от китайски отбор за крилото Малком.

Бразилският футболист, който дойде в Барселона през лятото за 40 милиона паунда от френския Бордо, така и не успя да си намери място в състава и като цяло не може да се адаптира към испанския футбол.

Много информации в пресата в Испания през ноември и декември посочват, че Барселона би трябвало да предприеме някакви действия предвид състоянието му. Според Ел Мундо Депортиво, 21-годишният футболист е в състояние на постоянна депресия и изобщо не е в състояние да се пребори дори за място в групата.

А преди да пристигне на Ноу Камп, интерес към него имаше от Тотнъм и Ливърпул, докато Фулъм дори бяха приготвили амбициозна оферта. Вестник АС от днес съобщава, че вариантът пред него е след нова година да се отправи към Китай, откъдето неназован клуб е готов да плати над 60 милиона евро. Вестник Кориере дело Спорт твърди, че става дума за Гуанджоу Евъргранде.

Не се знае обаче колко пари чака Бордо от каталонците като процент от следващ трансфер, но поне 25 милиона отгоре в Барселона са планирани. Малком обаче се превръща във вторият футболист, който идва от Франция и има проблеми с адаптацията. Преди него същите драми преживя и Осман Дембеле, който малко по малко започна да се налага в тима.