Голямата звезда на световния футбол Лео Меси даде обширно интервю пред Marca.

 

В него асът на Барселона говори за големия си конкурент за №1 на планетата Кристиано Роналдо, за бившия си треньор при каталунците Пеп Гуардиола, за евентуално завръщане на "Камп Ноу" на Неймар, за Златната топка, за лошата дисциплина на таланта Осман Дембеле.

 

В интервюто Меси не каза лоша дума за никого. Напротив – той се изказа ласкаво за всички, особено за Роналдо. Ето какво каза аржентинският гений.

За Кристиано Роналдо:

"Казвал съм, че Реал Мадрид е много голям клуб, който има отлични играчи. Но напускането на футболист като Роналдо би засегнало всички. Той вкарва много голове и дава сила на отборите, в които е играл. Не е изненада, че липсва на Мадрид. Времето, което прекарахме заедно в Ла Лига, беше страхотно. Имахме много здравословно съперничество, в което и двамата искахме да ставаме все по-добри. Беше чудесно за публиката".

За Неймар:

"Струва ми се трудно да напусне ПСЖ. Ще приветствам евентуално завръщане в Барселона, имайки предвид статута му на футболист и значението му в съблекалнята. С него сме добри приятели, имали сме страхотни мачове и моменти заедно. Но ПСЖ няма да му позволи да си тръгне с лека ръка".

За Златната топка:

"Знаех, че няма да я спечеля тази година. Гледайки имената на номинираните, разбрах, че няма да съм сред кандидатите. От този момент нататък вече не се интересувах дали ще съм трети, четвърти... Резултатите не ме изненадаха, защото нямах никакви очаквания".

За Пеп Гуардиола:

"Бих искал отново да работя с него, но ще бъде много трудно това да стане. Гуардиола е един от най-добрите треньори в света, така че е чудесно за всеки да е с него. Но както казах – трудно ще сме заедно в един отбор".

За Осман Дембеле:

"Всичко зависи от желанието му. Може да стане един от най-добрите в света. Още е млад и продължава да се адаптира към Барселона. Колкото по-малко се говори за това, толкова по-добре. Вече осъзна грешките си. Осман е страхотен човек. Той се поправи и ние ще му помогнем".