Звездата на Аякс Френки де Йонг е взел окончателно решение за бъдещето си, пише каталунският вестник "Спорт" в пореден епизод от сагата.

Според изданието "лалето" все пак ще акостира на стадион "Ноу Камп" през лятото, въпреки невероятната оферта във финансово отношение, която е получил от ПСЖ.

Както стана ясно по-рано днес, "принцовете" са дали празен чек на полузащитника и са готови да му плащат заплатата, която самият той определи.

Де Йонг обаче е бил повлиян от посещението на президента на Барса Хосеп Мария Бартомеу в Амстердам. Смята се, че босът на "блаугранас" е акцентирал върху възможността Френки да се учи от най-добрия футболист в света Лео Меси и да се превърне в основен футболист на каталунците.

Както е известно, преди дни се появи информация, че де Йонг се страхува да не изпадне в ролята на дълбока резерва на стадион "Ноу Камп" заради свирепата конкуренция. Бартомеу обаче е уверил играча, че няма да се стигне до такъв вариант.

Байерн Мюнхен и Манчестър Сити също бяха в борбата за подписа на де Йонг, но вече е сигурно, че той изобщо не мисли за тях, се казва още в материала.