Битката между Барселона и ПСЖ за подписа на Френки де Йонг от Аякс става все по-свирепа. През последните дни медиите се редуват да фаворизират един от двата клуба като бъдеща дестинация на холандеца.

Според вестник "Спорт" французите са се стреснали от посещението на президента на Барса Хосеп Мария Бартомеу в Амстердам и затова вадят основния си коз - парите.

Богаташите са предложили на Де Йонг празен чек, на който той да напише каква заплата желае да получава в Париж. Офертата със сигурност е удар по самочувствието на Барса, защото "блаугранас" не разполагат с неизчерпаем финансов ресурс.

От "Ноу Камп" са заявили на Френки и агента му, че не могат да предложат толкова много пари, но пък дават на играча шанс да се учи от най-добрия в света - Лео Меси. Както и да играе в далеч по-силен шампионат.

Както е известно, силен интерес към "лалето" имаше от още два клуба - Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. През последните дни обаче те вече окончателно са извън играта за подписа на футболиста, който се чуди между Барса и ПСЖ.