Централният защитник Жан-Клер Тодибо напусна Тулуза веднага и подсили новия си отбор Барселона. Новината беше потвърдена от испанския шампион на официалния му сайт. 

Както е известно, каталунците уредиха гиганта за старта на новия сезон, но го привикаха по спешност заради проблемите си в дефанзивен план.

Има и още една причина за реакцията на босовете на стадион "Ноу Камп" и тя е в "замразяването" на бранителя. Той беше изваден от първия състав на Тулуза, защото не пожела да преподпише и в крайна сметка щеше да премине в Барса като свободен агент.

Сега на "блаугранас" ще им се наложи да платят известна трансферна сума, но все още не е ясно каква ще бъде тя. С пристигането на Тодибо треньорът на испанския шампион Ернесто Валверде вече разполага с шестима централни бранители.

Младокът навърши 19 години преди месец, като е висок 190 см. и е изключително силен физически. Очаква се той да се превърне в ключова фигура в защитата на клуба. 

Жан-Клер е роден във Френска Гвияна, като се присъединява към Тулуза през 2016-а година, а в началото на този сезон направи и дебют за първия тим. Той ще играе с №6 в новия си отбор.