Барселона умишлено създава мистерия около физическото състояние на звездата си Лионел Меси, за да покачи напрежението в лагера на вечния враг Реал Мадрид преди утрешния първи полуфинал между двата отбора за купата на Испания, пише вестник "Спорт".

Както е известно, Бълхата усети болки в бедрото и дори получи медицинска помощ при равенството 2:2 с Валенсия през уикенда и към момента от каталунския колос не дават официална информация дали Лео е е готов на 100%.

Психологическата игра на "блаугранас" около контузията на Меси има за цел да държи "белия балет" и техния треньор Сантяго Солари в шах относно схемата на игра за утрешния сблъсък. Реал практически е в режим на изчакване, което допълнително изнервя европейския шампион.

В същото време в Барселона са спокойни и самият футболист е готов да излезе срещу един от любимите си противници. Липсата на официална позиция от "Ноу Камп" подсилва слуховете, че целта е да бъде стресиран и объркан големият съперник от Мадрид.

Лео иска да играе на всяка цена утре, защото обича подобни големи мачове, а и той пропусна гръмката победа на своите с 5:1 над Реал за първенство през есенния дял на сезона. Преди мача самият Меси ще вземе решение дали се чувства готов да излезе на терена.