Доскоро Барселона нямаше никакви проблеми с отбелязването на голове. В последните мачове обаче, ситуацията се промени и то в серия доста важни срещи. 

Освен че каталунците има 4 равенства и само една победа в последните си 5 срещи във всички турнири, в тях вкараха едва 4 гола. 

При това в два от мачовете – срещу Атлетик Билбао и Лион, отборът не успя да се разпише, което със сигурност не се харесва на феновете. 

Доскоро Лео Меси не пропускаше да накаже противниците, но сега и той има известни затруднения, като в последните 4 мача вкара единствено срещу Валядолид и то от дузпа. 

Тимът е влошил точността на ударите си, което е показателно за проблемите пред вратата на съперниците, тъй като точните изстрели срещу Атлетик Билбао бяха само 2, срещу Валядолид 8, но само един гол, а снощи още 2 и отново нямаше попадение. 

Предстоящото гостуване на Севиля, както и двата мача срещу Реал Мадрид обаче, дават прекрасна възможност за край на головите проблеми и ако това се случи тези неприятни мачове ще бъдат бързо забравени.