Лионел Меси донесе победата на Барселона с 4:2 над Севиля като гост след феноменално представяне. Каталунците два пъти изоставаха в резултата, но Лео връщаше тима си с феноменални голове. В 85-та минута Меси оформи хеттрика си, а в края на мача асистира на Луис Суарес за последното попадение в срещата. 

Иначе Хесус Навас бе дал аванс на Севиля в 22-та минута, а 4 по-къно Меси изравни. Малко преди края на първата част Габриел Меркадо отново изведе андалусийци напред в резултата, на домакините трябваше да видят рецитала на Лео след почивката. 10-ката на Барса се разписа в 67-та и в 85-та минута, а в продължението асистира за гола на Суарес. 

Така Барселона влиза в седмицата с двете гостувания на Реал Мадрид с високо самочувствие и като убедителен лидер в класирането. Тимът на Ернесто Валверде е на първо място с 57 точки, с 10 повече от втория Атлетико Мадрид и на 10 пред Реал, като двата отбора имат мач по-малко. Севиля остава на петата позиция с 37, но може да бъде изместен при победа на Алавес.

Двата отбора се “захапаха” от първата минута, като първо Севиля имаше страхотен шанс. Секунди след началния сигнал Тер Стеген отрази много опасен диагонален удар на Куинси Прпмес. Малко след това остро центриране на Хесус Навас не намери нито един от двамата му съотборници, които чакаха на чисти позиции. 

Барса отговори с удар на Лео Меси в 10-та минута, а малко след това и Филипе Коутиньо не се намеси добре при една хубава атака на каталунците. 

Последваха две опасни атаки на домакини и все пак голът не закъсня. Меси загуби топката в половината на Севиля и последва мълниеносна контраатака. Хесус Навас се стелна по крилото и с прекрасно насочен удар по тревата направи 1:0. 

Лео Меси обаче не бе доволен и малко след това изравни резултата с феноменално изпълнение. Иван Ракитич подаде топката към точката на дузпата, където аржентинецът я намери от въздуха и я прати в скобата - 1:1. 

Това обаче не бе всичко до края на първото полувреме.  В 42-та минута каталунците не успяха да изнесат добре топката и севилци се възползваха от разредената защита. Габриел Меркадо изненадващо бе останал на върха на атаката и с хубав и хладнокръвен удар направи 2:1. 

След почивката Барса натисна, но в 53-та минута резервата Усман Дембеле пропусна сам срещу вратаря на домакините. Малко след това французинът получи нов шанс, но и този път Вацлик отрази. 

Стражът на Севиля обаче сгреши в 67-та минута, когато сбърка подаване, а Дембеле намери на скорост Меси. Аржентинецът “заши” топката със страшен шут в горния ъгъл и то с десния си крак. Това обаче не бе края на головото шоу на Меси. 

В 85-та минута Барса приспа противника си с блестяща контраатака. Дембеле стреля, но ударът му бе блокиран. Топката обаче стигна до Меси, който я копна технично над Вацлик за третия си гол в мача.

В добавеното време на срещата Лео показа, че може и да подава. Аржентинецът изведе по прекрасен начин Луис Суарес зад защитата на домакините, а нападателят технично прехвърли Вацлик за крайното 4:2.  

Севиля - Барселона 2:4

1:0 Хесус Навас 22'

1:1 Лионел Меси 26'

2:1 Габриел Меркадо 42’ 

2:2 Лионел Меси 67’ 

2:3 Лионел Меси 85’ 

2:4 Луис Суарес 90+3’

Севиля: Вацлик, Меркадо (51 - Васкес), Кяер, Гомес, Рог (62 - Меса), Банега, Навас, Вьобер (58 - Амаду), Сарабия, Промес, Бен Йедер 

Барселона: Тер Стеген, Семедо (46 - Роберто), Пике, Юмтити, Алба, Бускетс, Ракитич, Видал (46 - Дембеле), Коутиньо (79 - Аленя), Меси, Суарес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6ZFRXlUYQec" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>