Капитанът на Барселона Лионел Меси изрази увереност след драматичната победа с 4:2 над Севиля, че той и неговите съотборници са влезли отново в правия път и ще преследват всички трофеи.

Каталунците бяха изпаднали в сериозна голова суша в последните си мачове, но днес Бълхата изригна с фантастичен хеттрик срещу любимия си противник.

"Не можем да кажем, че титлата е спечелена, защото ни предстои дълъг път. Но това беше много важна победа, защото ни позволи да увеличим своята преднина на върха. Предстоят ни още тежки мачове", заяви Меси.

"Винаги е трудно да спечелиш тук, но ние познаваме терена и играчите, с които разполагат. Те винаги ни затрудняват, днес не беше по-различно. Но хубавото е, че успяхме да се справим."

"В хода на сезона преминаваш през различни фази. Не може винаги да играеш на най-високо ниво. Ако трябва да сме честни, ние не играем най-добрия си футбол напоследък и затова вкарвахме трудно. Когато играта тръгне по-добре, тогава нещата вече работят в наша полза. Днес отново бяхме себе си и изиграхме страхотен мач."

"Всички турнири са важни за нас. Ние не се отказваме от нито един трофей. На крачка сме от финала за купата на Испания, но ни чака труден мач срещу Реал Мадрид на техен терен. Но ние отиваме там за победа и сме уверени, че ще я постигнем. След мача за купата ще мислим за двубоя с тях за първенство. Ние искаме да спечелим всеки трофей", завърши Лео.