Капитанът на Барселона Лионел Меси не спира да чупи рекорди, като фамозният му хеттрик срещу Севиля в събота го изстреля на върха в борбата за голмайсторския приз в Испания "Пичичи" и за Златната обувка, която е негово притежание.

Според проучване на Международния център за футболни изследвания (CIES Football Observatory) Бълхата може да се похвали с още едно върхово постижение, защото е най-добрият дрибльор сред играчите в петте водещи първенства в Европа.

В анализа са взети под внимание всички футболисти, изиграли поне 1800 минути за последната година. Лео е дриблирал на всеки 19.2 минути, а зад него се нареждат Алан Сен-Максимин от Ница с 19.8 минути и звездата на Челси Еден Азар с 21 минути.

Белгиецът е с най-висока ефективност (73%) сред всички играчи, опитали поне 100 дрибъла. За сравнение процентът на Меси е 67%.

Пети в класацията е съотборникът на Меси в Барса Осман Дембеле, а шести - изгряващата звезда на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо. Прави впечатление присъствието на четирима играчи от френската Лига 1 в Топ 10.