Капитанът на Барселона Лионел Меси отново е показал колко голям може да бъде в чисто човешки план. Вестник "Марка" разкрива интересна ситуация от мача с Райо Валекано в събота, спечелен от шампионите с 3:1 след обрат.

Аржентинецът, който асистира за изравнителния гол на Жерард Пике и вкара за 2:1 от дузпа, е поискал от рефера да не прибягва до системата за видеоповторения VAR при ситуация в наказателното поле на "пчеличките".

Камерата на Movistar Plus е уловила момента, в който Бълхата отива при арбитъра Лопес и му казва "Давай, давай, не гледай положението на камерата, няма нужда от VAR".

Секунди по-рано Лео падна в наказателното поле на Валекано след контакт със съперников футболист и куп играчи на Барса поискаха дузпа, ръкомахайки към съдията. 

Действието на Меси е рядко срещано и дори може да му донесе поредна награда, която този път ще бъде в категорията "феърплей". Припомняме, че в момента Лео е №1 в петте водещи първенства в Европа както в класацията за най-добрите стрелци, така и при най-добрите подавачи.